Tuševa zvezdica 2019
16. januarja 2019 se pričenja že 5. sezona projekta Tuševa zvezdica, katere glavni namen je promocija poklicev v gostinstvu in turizmu tako pri bodočih delodajalcih in širši javnosti kot tudi pri otrocih, ki se zanimajo za te poklice, niso pa še sprejeli končne odločitve o tem pomembnem koraku.
V novi sezoni se bodo med seboj pomerile ekipe srednjih šol za gostinstvo in turizem, katerim pa se bodo pridružile tudi višje šole zato bodo, verjamemo, tekmovanja še bolj pestra in zanimiva. Tudi v letošnji sezoni bo ekipa sestavljena iz kuharja, kuharja-pomočnika, natakarja in turističnega vodnika. Tekmovanje temelji na pripravi regijske jedi in pripadajoče zgodbe, ki je povezana z nastankom jedi, lokalnimi značilnostmi, zgodovino in kulturno dediščino.
V letu 2019 izvajamo 3 predtekmovanja, preko katerih se bo v finale uvrstilo 8 ekip, v superfinale pa se bosta uvrstili le 2 najboljši ekipi izmed vseh finalistov, kjer se bosta pomerili v pripravi in predstavitvi regijsko obarvane restavracijske sladice. Najboljša izmed dveh ekip si bo priborila naziv Tuševa zvezdica 2019.