Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš najbolj inovativen izdelek leta 2021
- 1
Pirin kruh z drožmi iz linije Ana Roš & Tuš je prejel nagrado za najbolj inovativno živilo 2021 v skupini pekovskih izdelkov.
Na vsakoletnem izboru, ki ga pripravlja Inštitut za nutricionistiko, nagradijo najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš se v marsičem razlikuje od preostale ponudbe pekovskih izdelkov na trgovinskih policah. Hlebčki, ki so ročno oblikovani, so pripravljeni po recepturi Ane Roš iz slovenske pirine moke iz Mlinarstva Rangus. Droži kruhu, ki ga za kupce pečejo v Pekarni Geršak, še izboljšajo okus in svežino, pri čemer vsebuje manj soli kot običajni kruhi.
Kupce nagrajeni Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš navduši z značilno hrustljavo skorjico in ravno prav luknjičasto sredico. V pekarnah Tuš marketov in supermarketov je na voljo sveže pečen ali zamrznjen, pripravljen za do-peko doma.
Kuharska mojstrica Ana Roš, svetuje: »Za največji užitek in hrustljavo skorjico že pečeni kruh doma dodatno osvežite in pred postrežbo pogrejte. Za 10-15 minut ga potisnite v pečico, segreto na 160 °C, brez ventilatorja«. Ob tem še dodaja, da se kruhu odlično podajo domače slovensko maslo ali izbrani namazi, ki jih prinaša linija Ana Roš & Tuš. Med njimi so tatarski biftek s tartufi, sladka namaza Dulce de Leche in Toffee ter sadna namaza Slovenska jabolka in Slovenske hruške.
V Tušu so sicer že v preteklosti s svojimi živili posegali po nazivih najbolj inovativnih izdelkov leta. Leta 2015 je v skupini predpripravljenih živil odličje pripadlo Slovenskim štrukljem iz Tatarske ajde s skuto iz Tuševe premium linije Slovenske dobrote. Leto dni kasneje je Slovenska potica, prav tako iz linije Slovenske dobrote, osvojila naziv Najbolj inovativno živilo leta 2016 v skupini finega pekovskega peciva.