Pričarajmo nasmeh 2014

  • 48

Ob 12.
obletnici našega največjega družbeno odgovornega projekta Pričarajmo nasmeh
bomo tedensko letovanje na Debelem rtiču ponovno omogočili 500 otrokom iz
socialno ogroženih družin. PRIČARAJMO NASMEH – PELJIMO 500 OTROK NA MORJENa čudovitem koščku slovenskega Primorja vsako leto pričaramo nasmehe otrok iz vse Slovenije, ki uživajo v morskih, športnih, izobraževalnih in kuharskih aktivnostih. Letošnja posebnost je kuhanje s Tuševim Chefom Tomažem Škvarčem Lisjakom in z njim so otroci ob 12. obletnici projekta Pričarajmo nasmeh pripravili kar 12-metrsko rolado. Z letošnjo izvedbo bomo ob koncu avgusta bogatejši za 500 novih otroških nasmehov, skupno jih bomo našteli že preko 6.100.

Ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana je postala dobitnica nagrade projekta Tuševa zvezdica, ki širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke, predstavlja mlade in ambiciozne kuharje, natakarje in turistične delavce pri njihovih prvih korakih. V super finalu so se pomerili v pripravi sladice z ekipo dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki so tako zasedli drugo mesto. Tretje mesto je na koncu pripadlo drugi ekipi dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani.

Vseh devet ekip Srednjih gostinskih in turističnih šol Ljubljana, Celje, Maribor, Radovljica, Novo mesto in Izola se je na finalu na Debelem rtiču pomerilo v pripravi regionalne glavne jedi. Zmagovalca finalnega tekmovanja, ekipi Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani ter SŠGT Celje, pa sta se nato pomirili v super finalu, kjer sta pripravljali restavracijsko sladico iz sestavin magične škatle. Žirijo, ki je ocenjevala okuse, spretnosti in kreativnosti mladih mojstrov, so sestavljali člani Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, pod vodstvom Tomaža Vozlja, predsednika društva. Posamezno ekipo so sestavljali kuhar, njegov pomočnik, natakar in turistični vodnik, in ki so tekmovali v pripravi hrane, postrežbi ter predstavitvi regije, iz katere ekipa prihaja.

Zmagovalna ekipa iz Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani je strokovno žirijo prepričala s pripravo in postrežbo Carskega praženca z glaziranim korenčkom po ljubljansko, moussom kisle smetane in skute, flambiranih borovnic, espumom mete in limete ter vaniljevega sladoleda s cvetovi bezga. Zmagovalno ekipo so sestavljali dijaki SŠGT Ljubljana: Irhad Jusič, Juš Dolničar, Matic Rot, Klara Bučar, pod mentorstvom profesorjev SŠGT v Ljubljani, Majde Rebolj, kuharstvo, Polone Ostanek, turizem, Alena Kvrgića, strežba. Z zmago so si poleg profesionalne posode in nožev Masterpro, priborili štiridnevno strokovno izobraževanje za celotno ekipo pri priznanih kuharskih mojstrih. Izbirajo lahko med izobraževanji: Grand Hotel Union Ljubljana (pri chefu Janezu Dolšaku) ali Grand Hotel Toplice Bled (pri chefu Simonu Bertonclju) ali Dvorec Lambergh (pri chefu Gregorju Rozmanu)

 

Ocenjevalna komisija tekmovanja:

 

Strežni del:

Matej Rudl (vodja strežbe Eurotas hoteli)

Srečko Koklič (Gostinsko-turistična zbornica)

Branko Lepoša (vodja strežbe San Simon)

Srečko Premužič (strokovni svetovalec za gostinstvo)

 

Kuharski del:

Filip Matjaž (restavracija COB TOMI)

Jernej Podpečan (vodja kuhinje restavracija Berveder)

Dušan Veršec (vodja kuhinje Senser resort Hvar)

Grega Rozman (Dvorec Lambergh)

Alma Rekič (Hotel Kongo)

Dragica Lukin (vrhunska slaščičarka in predsednica Združenja slaščičarjev Hrvaške)

Tomaž Vozelj (predsednik društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije)

 

RECEPT ZMAGOVALNE REGIONALNE GLAVNE JEDI >>

RECEPT DRUGOUVŠČENE REGIONALNE GLAVNE JEDI >>

RECEPT ZMAGOVALNE RESTAVRACIJSKE SLADICE >>

RECEPT DRUGOUVRŠČENE RESTAVRACIJSKE SLADICE >>

Pričarajmo nasmeh 2014 Pričarajmo nasmeh 2014 Pričarajmo nasmeh 2014

< Nazaj

Ostale novice

  • Ne spreglejte izjemne ponudbe ter super akcij in cen iz aktualnega Tuševega kataloga. Prelistajte ga TUKAJ.

  • Obveščamo vas o odpoklicu izdelka BUREK TUŠ ŠPINAČNI (zamrznjen), 900 g, JAMI, LOT: 01/06/2024 (dobavitelj: JAMI d.o.o., Bosna in Hercegovina, 71000 Sarajevo, Kurta Schorka 7) zaradi presežene vrednosti kadmija v špinači iz Belgije, ki je bila uporabljena pri pripravi izdelka. Živila ne zaužijte, temveč ga zavrzite ali vrnite na mesto … Več

  • Prelistajte praznični katalog ter poiščite ideje za praznično obdarovanje in dekoracijo. Več kot 100 idej za darila po izjemnih cenah in čudovita praznična dekoracija. Samo v Tušu! Ponudba velja od 13. 11. 2024 do 2. 1. 2025.