Bučni polpeti s proseno kašo
- Težavnost 2
- Hitra kosila , Hitri Recepti , Vegetarijansko
Priprava
- V manjši ponvi na olju prepražimo sesekljano čebulo, da rahlo porumeni.
- V večji posodi nato zmešamo prepraženo čebulo, bučkin pire, jajci, zelišča, sol in poper ter kuhano proseno kašo, ki smo jo predhodno zblendali v multipraktiku. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.
- Če je zmes preredka, ji dodamo nekaj žlic moke.
- Maso nato pokrijemo in pustimo počivati v hladilniku vsaj 1 h. Iz mase nato oblikujemo polpete, ki jih položimo na pekač in pečemo 25 min na 180 °C.
Sestavine za 4 osebe
1 čebula
2 žlici oljčnega olja
1/2 čajne skodelice bučkinega pireja
1/2 čajne skodelice prosene kaše (kuhane)
2 jajci
zelišča po izbiri (bazilika, origano, majaron)
sol in poper po okusu
2 žlici moke