Burger s špinačnim polpetom in jajcem
- Težavnost 2
- Hitri Recepti , Hitra kosila , Vegetarijansko
Priprava
- Nasekljano čebulo in česen prepražimo na 3 velikih žlicah olja.
- Po nekaj minutah dodamo špinačo in pražimo še približno 10 minut, nato pa odstavimo z ognja in pustimo, da se špinača ohladi.
- Ohlajeno špinačo stresemo v multipraktik, dodamo čičeriko, sol, poper, jajca in kruhove drobtine.
- Dobro premešamo, da nastane homogena zmes, ki naj ne bo preveč mokra in ne preveč suha. Drobtine dodajamo postopoma, dokler gostota mase ni ravno pravšnja.
- Iz masenato oblikujemo polpete, ki jih z obeh strani popečemo v ponvi na segretem olju, da postanejo zlato zapečeni.
- Polpete postrežemo v bombetki s svežim avokadom (ki ga zmečkamo z vilicami) in pečenim jajčkom.
Sestavine za 4 osebe