Čičerikini polpeti

  • Težavnost 2
  • Hitri Recepti

Priprava

  1. Nariban korenček, bučko, čičeriko, čebulo, česen, jajci in začimbe stresemo v multipraktik in na funkciji pulz mešamo toliko časa, da dobimo homogeno maso, v ni večjih koščkov.
  2. Maso preložimo v večjo posodo, dodamo drobtine in dobro premešamo, nato pa jo za 1 h postavimo v hladilnik.
  3. V ponvi segrejemo nekaj olja, nato pa iz mase oblikujemo poljubno velike polpete, ki jih z vsake strani hitro popečemo.
  4. Polpete lahko postrežemo takoj ali pa jih v neprodušno zaprti posodi shranimo v hladilniku ali skrinji za kasneje.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

1 nariban korenček

1 naribana bučka

1 kozarček kuhane čičerike

1/2 majhne nasekljane čebule

2 nasekljana stroka česna

2 jajci

žlička origana

žlička bazilike

žlička mlete dimljene paprike

ščepec soli

ščepec popra

6 velikih žlic drobtin

oljčno olje

Priporočamo tudi