Čičerikini polpeti
- Težavnost 2
- Hitri Recepti
Priprava
- Nariban korenček, bučko, čičeriko, čebulo, česen, jajci in začimbe stresemo v multipraktik in na funkciji pulz mešamo toliko časa, da dobimo homogeno maso, v ni večjih koščkov.
- Maso preložimo v večjo posodo, dodamo drobtine in dobro premešamo, nato pa jo za 1 h postavimo v hladilnik.
- V ponvi segrejemo nekaj olja, nato pa iz mase oblikujemo poljubno velike polpete, ki jih z vsake strani hitro popečemo.
- Polpete lahko postrežemo takoj ali pa jih v neprodušno zaprti posodi shranimo v hladilniku ali skrinji za kasneje.
Sestavine za 4 osebe
1 nariban korenček
1 naribana bučka
1 kozarček kuhane čičerike
1/2 majhne nasekljane čebule
2 nasekljana stroka česna
2 jajci
žlička origana
žlička bazilike
žlička mlete dimljene paprike
ščepec soli
ščepec popra
6 velikih žlic drobtin
oljčno olje