Domača fižolova juha
- Težavnost 2
- Hitri Recepti
Priprava
- Fižol operemo in ga čez noč namočimo v zadostni količini vode.
- Fižol odcedimo in ga stresemo v večjo posodo.
- Dodamo nasekljan česen, čebulo in korenje.
- Dodamo še pločevinko pelatov in lovorjeve liste.
- Rahlo začinimo in prelijemo z vodo (voda naj sega 3-4 cm čez fižol).
- Juho kuhamo toliko časa, da se fižol in vse ostale sestavine zmehčajo.
- Ko je juha kuhana, ven poberemo lovorjeve liste, nato pa vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.
- Juho lahko postrežemo z nekaj kisle smetane in bučnimi semeni.
Nakup sestavin z enim klikom TUKAJ.
Sestavine za 4 osebe
500 g suhega fižola
3 korenčki
2 stroka česna
1 čebula
5 lovorjevih listov
1 pločevinka pelatov
3 velike žlice paradižnikovega koncentrata
sol, poper
kisla smetana
bučna semena