Domača paradižnikova juha
- Težavnost 2
- Hitri Recepti
Priprava
- Paradižnike operemo in jih narežemo na manjše koščke.
- Olupimo in narežemo čebulo ter jo skupaj s paradižnikom stresemo na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Koščke enakomerno razporedimo po pekaču, dodamo celo glavo česna, ki smo ji odrezali le vrh, rožmarin in vse skupaj prelijemo z nekaj oljčnega olja.
- Na koncu solimo in popramo ter postavimo v pečico, ogreto na 180 °C za približno 30 min.
- Ko paradižnik spusti sok, čebula pa je zlato porumenela, pekač vzamemo iz pečice, odstranimo česen in rožmarin, vse ostalo pa stresemo v blender.
- V blender stisnemo tudi česen (da se loči od lupine), ki je v pečici postal popolnoma mehak.
- Vse skupaj blendamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
- Paradižnikov pire nato stresemo v večjo kozico, prilijemo kokosovo mleko in po potrebi še nekaj vode.
- Juho premešamo in kuhamo toliko časa, da postane vroča.
- Po potrebi dodatno solimo in popramo.
Nakup sestavin z enim klikom TUKAJ.
Sestavine za 4 osebe
8 srednje velikih paradižnikov
1 pločevinka kokosovega mleka
2 manjši čebuli
1 glava česna
4 žlice oljčnega olja
sol in poper po okusu
svež ali sušen rožmarin