Grozljive paprike z ajdovim nadevom
- Težavnost 2
- Hitra kosila , Hitri Recepti , Jesenske jedi , Prigrizki , Vegetarijansko
Priprava
- Na olju prepražimo čebulo, da porumeni.
- Dodamo ajdo, paradižnikove koščke, lovor, koruzo in zalijemo z vodo (približno 2 dl).
- Solimo in popramo ter kuhamo toliko časa, da se nadev zgosti in ajda skuha.
- Tik pred koncem dodamo nariban sir in kuhamo toliko časa, da se sir stopi.
- Medtem paprikam odrežemo zgornji del, jih izdolbemo ter izrežemo oči, nos in usta. Ko je nadev pripravljen, z njim nadevamo paprike. Polnjene paprike lahko postrežemo takoj, lahko pa jih za 20 min postavimo v pečico, da se rahlo omehčajo.
Sestavine za 4 osebe
- 6 manjših rumenih ali oranžnih paprik
- 120 g ajde
- 1 čebula
- 3 žlice oljčnega olja
- 110 g sira
- 1 manjša pločevinka sladke koruze (160 g)
- 1 pločevinka paradižnikovih koščkov
- 1 čajna žlička dimljene paprike
- sol in poper po okusu
- 2 lovorjeva lista