Grozljive paprike z ajdovim nadevom

Priprava

  1. Na olju prepražimo čebulo, da porumeni.
  2. Dodamo ajdo, paradižnikove koščke, lovor, koruzo in zalijemo z vodo (približno 2 dl).
  3. Solimo in popramo ter kuhamo toliko časa, da se nadev zgosti in ajda skuha.
  4. Tik pred koncem dodamo nariban sir in kuhamo toliko časa, da se sir stopi.
  5. Medtem paprikam odrežemo zgornji del, jih izdolbemo ter izrežemo oči, nos in usta. Ko je nadev pripravljen, z njim nadevamo paprike. Polnjene paprike lahko postrežemo takoj, lahko pa jih za 20 min postavimo v pečico, da se rahlo omehčajo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 6 manjših rumenih ali oranžnih paprik
  • 120 g ajde
  • 1 čebula
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 110 g sira
  • 1 manjša pločevinka sladke koruze (160 g)
  • 1 pločevinka paradižnikovih koščkov
  • 1 čajna žlička dimljene paprike
  • sol in poper po okusu
  • 2 lovorjeva lista

Priporočamo tudi