Jesenska mineštra v buči

Priprava

  1. V večji posodi združimo vse sestavine, zalijemo z vodo (približno 1,5 L, odvisno od tega, kako gosto mineštro želite).
  2. Vse skupaj zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo toliko časa, da se vse sestavine skuhajo (30-40 min).
  3. Medtem štirim manjšim bučam odrežemo zgornji del, jih izdolbemo, premažemo z nekaj olja, rahlo solimo in popramo ter jih postavimo v pečico, ogreto na 180 °C za približno 30 minut oziroma dokler meso buče postane mehko.
  4. Ko so buče pripravljene, jih napolnimo z mineštro in postrežemo.

< Nazaj na vse recepte

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice olivnega olja
  • 3 koreni
  • 1 zelena paprika
  • 3 krompirji
  • 1 pločevinka fižola
  • 100 g leče
  • sol in poper po okusu
  • 2 čajni žlički majarona
  • 4 buče za serviranje

Priporočamo tudi