Jesenska mineštra v buči
- Težavnost 2
- Hitra kosila , Hitri Recepti , Jesenske jedi
Priprava
- V večji posodi združimo vse sestavine, zalijemo z vodo (približno 1,5 L, odvisno od tega, kako gosto mineštro želite).
- Vse skupaj zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo toliko časa, da se vse sestavine skuhajo (30-40 min).
- Medtem štirim manjšim bučam odrežemo zgornji del, jih izdolbemo, premažemo z nekaj olja, rahlo solimo in popramo ter jih postavimo v pečico, ogreto na 180 °C za približno 30 minut oziroma dokler meso buče postane mehko.
- Ko so buče pripravljene, jih napolnimo z mineštro in postrežemo.
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice olivnega olja
- 3 koreni
- 1 zelena paprika
- 3 krompirji
- 1 pločevinka fižola
- 100 g leče
- sol in poper po okusu
- 2 čajni žlički majarona
- 4 buče za serviranje