Kremna rižota z grahom

Priprava

  1. V večji posodi na nekaj olja prepražimo čebulo in česen.
  2. Ko je zlato porumenela, ji dodamo na manjše koščke narezano korenje in papriko.
  3. Pražimo 5 min, nato dodamo riž in grah, zalijemo z vodo (1L) in smetano za kuhanje ter rahlo solimo in popramo.
  4. Rižoto kuhamo približno 40 min, oziroma toliko časa, da se riž popolnoma skuha.
  5. Med kuhanjem večkrat premešamo in dodamo vodo, če je to potrebno. Na koncu dodamo še nasekljana sveža zelišča in po potrebi dodatno solimo in popramo.
  6. Postrežemo z nekaj lističi parmezana.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

250 g riža

280 g graha

3 koreni

1 čebula

3 stroki česna

2 manjši papriki

50 g parmezana

sveža zelišča

200 g smetane za kuhanje

2 veliki žlici kokosovega olja

sol in poper po okusu

Priporočamo tudi