Limonini krofki z makom
- Težavnost 2
- Hitri Recepti
Priprava
- Jajci, maslo, sladkor in sol penasto umešamo.
- Dodamo mleko, limonov sok in lupinico ter dobro premešamo. Na koncu dodamo še moko, zmešano s pecilnim praškom, in mak. Počasi premešamo, da dobimo homogeno maso, vendar pazimo, da mase ne mešamo predolgo časa.
- Maso nato porazdelimo v pomaščene modelčke za krofke.
- Pečemo jih na 180 °C 13-15 minut oziroma toliko časa, da zobotrebec, ki ga zapičimo v testo, pride ven čist.
- Med pečenjem pripravimo preliv: sladkor v prahu zmešamo z limonovim sokom.
- Ko so krofki pečeni, jih vzamemo iz pekača in popolnoma ohladimo na rešetki za ohlajanje.
- Ohlajene do polovice pomočimo v preliv in posujemo z limonino lupinico.
Sestavine za 8 oseb
Sestavine za testo:
- 2 jajci
- 100 g masla sobne temperature
- 150 g sladkorja
- ščepec soli
- 280 g moke
- 1 velika žlica mletega maka
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 dl mleka
- 1 dl limonovega soka (približno 2 limoni)
- 1 čajna žlička sveže nastrgane limonove lupinice
Sestavine za preliv:
- 130 g sladkorja v prahu
- 4 jušne žlice limoninega soka
- 1 zvrhana čajna žlička sveže nastrgane limonove lupinice