Limonini krofki z makom

  • Težavnost 2
  • Hitri Recepti

Priprava

  1. Jajci, maslo, sladkor in sol penasto umešamo.
  2. Dodamo mleko, limonov sok in lupinico ter dobro premešamo. Na koncu dodamo še moko, zmešano s pecilnim praškom, in mak. Počasi premešamo, da dobimo homogeno maso, vendar pazimo, da mase ne mešamo predolgo časa.
  3. Maso nato porazdelimo v pomaščene modelčke za krofke.
  4. Pečemo jih na 180 °C 13-15 minut oziroma toliko časa, da zobotrebec, ki ga zapičimo v testo, pride ven čist.
  5. Med pečenjem pripravimo preliv: sladkor v prahu zmešamo z limonovim sokom.
  6. Ko so krofki pečeni, jih vzamemo iz pekača in popolnoma ohladimo na rešetki za ohlajanje.
  7. Ohlajene do polovice pomočimo v preliv in posujemo z limonino lupinico.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 8 oseb

Sestavine za testo:

  • 2 jajci
  • 100 g masla sobne temperature
  • 150 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 280 g moke
  • 1 velika žlica mletega maka
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 2 dl mleka
  • 1 dl limonovega soka (približno 2 limoni)
  • 1 čajna žlička sveže nastrgane limonove lupinice

Sestavine za preliv:

  • 130 g sladkorja v prahu
  • 4 jušne žlice limoninega soka
  • 1 zvrhana čajna žlička sveže nastrgane limonove lupinice

Priporočamo tudi