Oktobrsko kosilo z rdečim zeljem in ajdovimi žganci
- Težavnost 2
- Hitri Recepti , Hitra kosila , Jesenske jedi , Vegetarijansko
Priprava
- Olje segrejemo in mu dodamo sladkor, da porumeni.
- Dodamo nasekljano čebulo in pražimo toliko časa, da postekleni.
- Dodamo na tanke trakove narezano rdeče zelje (ki smo mu odstranili trde dele) in ga nekaj minut dušimo, da se rahlo zmehča.
- Nato dodamo jušno osnovo, vino, olupljeno in naribano jabolko, kumino, sol in poper.
- Dobro premešamo, dodamo 1 dl vode in dušimo približno 40 min. Medtem večkrat premešamo in po potrebi postopoma dodajamo vodo.
- Tik preden je zelje kuhano, pripravimo žgance. Za njihovo pripravo sledimo navodilom na embalaži.
Sestavine za 4 osebe
- 1 zavitek ajdovih žgancev
- pol glave rdečega zelja
- 3 žlice rastlinskega olja
- 1 čebula
- 1 jabolko
- 1 dl rdečega vina
- 1 čajna žlička mešanice začimb Okusko
- 1 čajna žlička sladkorja
- sol in poper po okusu
- 1 čajna žlička kumine
- ščepec muškatnega oreščka