Ovsena kaša s karameliziranimi hruškami
- Težavnost 2
- Hitri Recepti , Vegansko , Zajtrki
Priprava
- V srednje veliki posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo na manjše koščke narezano hruško, cimet in javorjev sirup.
- Hruške kuhamo toliko časa, da postanejo mehke in rahlo karamelizirajo.
- Nato dodamo ovsene kosmiče in vodo.
- Kuhamo približno 10 min oziroma toliko časa, da kaša postane gosta in kremasta. Vmes večkrat premešamo.
- Medtem, ko se kaša kuha, v ločeni ponvi na nekaj kokosovega olja na hitro prepražimo na rezine narezano drugo hruško. Dodamo še cimet in pražimo 3-4 minute.
- Ko je kaša pripravljena, jo razdelimo na dva krožnika in na vrh dodamo pražene hruškine rezine s cimetom.
- Postrežemo lahko z dodatnim cimetom, javorjevim sirupom in sončničnimi semeni.
Sestavine za 2 osebi
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 2 skodelici vode
- 2 hruški
- 1 čajna žlička cimeta
- 2 veliki žlici kokosovega olja
- 3 velike žlice javorjevega sirupa
- semena 1 stroka vanilje