Ovsena kaša s karameliziranimi hruškami

Ovsena kaša s karameliziranimi hruškami

Priprava

  1. V srednje veliki posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo na manjše koščke narezano hruško, cimet in javorjev sirup.
  2. Hruške kuhamo toliko časa, da postanejo mehke in rahlo karamelizirajo.
  3. Nato dodamo ovsene kosmiče in vodo.
  4. Kuhamo približno 10 min oziroma toliko časa, da kaša postane gosta in kremasta. Vmes večkrat premešamo.
  5. Medtem, ko se kaša kuha, v ločeni ponvi na nekaj kokosovega olja na hitro prepražimo na rezine narezano drugo hruško. Dodamo še cimet in pražimo 3-4 minute.
  6. Ko je kaša pripravljena, jo razdelimo na dva krožnika in na vrh dodamo pražene hruškine rezine s cimetom.
  7. Postrežemo lahko z dodatnim cimetom, javorjevim sirupom in sončničnimi semeni.
Ovsena kaša s karameliziranimi hruškami

Ovsena kaša s karameliziranimi hruškami na vaši mizi že v 20-ih minutah. Preverite recept za dve osebi, potrebne sestavine in enostavne napotke.

Type: Zajtrk

Keywords: veganski recepti,recepti za zajtrk

Recipe Yield: 2 osebi

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT20M

Recipe Ingredients:

  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 2 skodelici vode
  • 2 hruški
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 2 veliki žlici kokosovega olja
  • 3 velike žlice javorjevega sirupa
  • semena 1 stroka vanilje

Editor's Rating:
4.65

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 2 osebi

  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 2 skodelici vode
  • 2 hruški
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 2 veliki žlici kokosovega olja
  • 3 velike žlice javorjevega sirupa
  • semena 1 stroka vanilje

Priporočamo tudi