Pečeni čokoladni krofki z maskarpone glazuro
- Težavnost 2
- Hitri Recepti
Priprava
- Jajci, sladkor in vaniljev sladkor penasto vmešamo.
- Dodamo olje in sol ter mešamo še nekaj sekund.
- Nato dodamo še moko s pecilnim praškom in kakavom ter premešamo, da dobimo gladko zmes. Maso nato vlijemo v namaščene modelčke za krofe.
- Krofe pečemo na 180 °C približno 13-15 min.
- Med pečenjem pripravimo glazuro. Z ročnim mešalnikom zmešamo sir maskarpone in sladkor v prahu. Postopoma dodajamo posamezne žlice mleka, da dobimo želeno kremasto teksturo.
- Ko so krofi pečeni, jih preložimo na rešetko in počakamo, da se popolnoma ohladijo.
- Ohlajene do polovice namočimo v glazuro. Po želji jih lahko okrasimo s koščki zamrznjenih malin.
Sestavine za 4 osebe
Sestavine za maso:
- 170 g moke
- 1 jušna žlica kakava
- 2 jajci
- 130 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 dl sončničnega olja
- 1 zavitek pecilnega praška
Sestavine za glazuro:
- 250 g sira maskarpone
- 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu
- 4 žlice mleka
- po želji: koščki zamrznjenih malin