Pečeni čokoladni krofki z maskarpone glazuro

  • Težavnost 2
  • Hitri Recepti

Priprava

  1. Jajci, sladkor in vaniljev sladkor penasto vmešamo.
  2. Dodamo olje in sol ter mešamo še nekaj sekund.
  3. Nato dodamo še moko s pecilnim praškom in kakavom ter premešamo, da dobimo gladko zmes. Maso nato vlijemo v namaščene modelčke za krofe.
  4. Krofe pečemo na 180 °C približno 13-15 min.
  5. Med pečenjem pripravimo glazuro. Z ročnim mešalnikom zmešamo sir maskarpone in sladkor v prahu. Postopoma dodajamo posamezne žlice mleka, da dobimo želeno kremasto teksturo.
  6. Ko so krofi pečeni, jih preložimo na rešetko in počakamo, da se popolnoma ohladijo.
  7. Ohlajene do polovice namočimo v glazuro. Po želji jih lahko okrasimo s koščki zamrznjenih malin.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za maso:

  • 170 g moke
  • 1 jušna žlica kakava
  • 2 jajci
  • 130 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 dl sončničnega olja
  • 1 zavitek pecilnega praška

Sestavine za glazuro:

  • 250 g sira maskarpone
  • 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu
  • 4 žlice mleka
  • po želji: koščki zamrznjenih malin

Priporočamo tudi