Pečeni krofi z grškim jogurtom
- Težavnost 2
- Hitri Recepti
Priprava
- V večji posodi zmešamo vse sestavine za maso in z njo napolnimo pekač za peko donutov.
- Krofe pečemo na 180 °C 10-15 min (odvisno od velikosti), da zlato porumenijo.
- Ko so krofi pečeni, jih odstranimo iz pekača in položimo na rešetko, da se ohladijo.
- Za cimetov posip vsak krof na eni strani premažemo z malo olja, nato pa ga potisnemo v mešanico sladkorja in cimeta.
- Za čokoladno različico krof pomočimo v stopljeno čokolado in okrasimo z izbranimi posipi.
Sestavine za 4 osebe
Masa:
270 g moke
150 g sladkorja
3 jajca
1 zavitek pecilnega praška
1 šlepec soli
1 dl olja
150 g grškega jogurta
1 zavitek vanilin sladkorja
Cimetov posip:
2 žlici olja
4 jušne žliče sladkorja
2 čajni žlici cimeta
Čokoladna glazura:
150 g čokoladnih kapljic
40 g masla (stopljenega na parni kopeli)
razni posipi po želji