Pica bučke
- Težavnost 2
- Hitri Recepti
Priprava
- V aparat za gnetenje stresemo vse sestavine za testo. Gnetemo toliko časa, da dobimo voljno testo, ki ni lepljivo. Po potrebi dodamo še nekaj moke oziroma vode. Testo lahko seveda zgnetemo tudi na roke.
- Testo položimo v naoljeno posodo in ga pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo ga vzhajati 1 h.
- Ko je testo vzhajalo, ga prestavimo na pomokano površino in razdelimo na 8-10 enakih kosov.
- Vsak košček oblikujemo v krog, v sredini premažemo s paradižnikom, dodamo košček salame, mocarelo, še en košček salame in krog zapremo, da dobimo polnjeno kroglico testa.;
- Vsako kroglico nato z vrvico dvakrat obvežemo in jo s tem “razdelimo” na 4 predele. Postopek ponovimo s preostalimi kroglicami.;
- Vse “bučke” nato preložimo na večji pekač, obdan s papirjem za peko, in jih premažemo z jajčkom.
- Pečemo jih na 200 °C 15-20 minut, da se zlato zapečejo.
Sestavine za 4 osebe
Testo:
350 g moke
večji ščepec soli
manjši ščepec sladkorja
3/4 zavitka suhega kvasa
3 dl mlačne vode
Nadev:
10 mini mocarel
10 žlic pasiranega paradižnika
20 koščkov suhe salame
Ostalo:
1 žlica oljčnega olja
1 razžvrkljano jajce
kuhinjska vrvica
nekaj dodatne moke