Slastni buhtlji

  • Težavnost 3
  • Hitri Recepti

Priprava

  1. V večji posodi zmešamo mlačno mleko, sladkor in kvas in počakamo nekaj minut, da kvasovke začnejo delovati. Nato dodamo vse ostale sestavine in gnetemo toliko časa, da dobimo homogeno testo.
  2. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo testo vzhajati 1 h, da se volumen testa podvoji.
  3. Po eni uri testo razvaljamo na pomokani površini na prst debelo plast.
  4. Razvaljano testo razrežemo na enako velike kvadrate (15-18 kvadratov).
  5. V sredino vsakega dela položimo žličko marmelade, nato pa vsak kos testa zapremo tako, da združimo nasprotne si robove in vse skupaj oblikujemo v kroglico.
  6. Vsak buhtelj nato na spodnji strani pomočimo v malo olja in ga položimo v pekač, ki smo ga predhodno premazali z oljem.
  7. Buhtlje zlagamo enega do drugega in ko je pekač poln, jih prekrijemo s kuhinjsko krpo in še enkrat pustimo, da vzhajajo 30 min.
  8. Medtem ogrejemo pečico na 175 °C. Pečemo jih približno 45 min oziroma toliko časa, da po vrhu postanejo zlatorjavo zapečeni.
  9. Ko so gotovi, jih prevrnemo na glavo in povlečemo narazen. Preden jih postrežemo jih posipamo s sladkorjem v prahu.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Testo:

600 g moke

10 g suhega kvasa

300 ml mlačnega mleka

50 g sladkorja

65 g masla sobne temperature

2 jajci

1 ščepec soli

1 zavitek limonine lupinice

1 zavitek vanilin sladkorja

Ostalo:

nekaj olja za premaz pekača in buhtljev

marmelada za nadev

sladkor v prahu za posip

Priporočamo tudi