Slastni buhtlji
- Težavnost 3
- Hitri Recepti
Priprava
- V večji posodi zmešamo mlačno mleko, sladkor in kvas in počakamo nekaj minut, da kvasovke začnejo delovati. Nato dodamo vse ostale sestavine in gnetemo toliko časa, da dobimo homogeno testo.
- Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo testo vzhajati 1 h, da se volumen testa podvoji.
- Po eni uri testo razvaljamo na pomokani površini na prst debelo plast.
- Razvaljano testo razrežemo na enako velike kvadrate (15-18 kvadratov).
- V sredino vsakega dela položimo žličko marmelade, nato pa vsak kos testa zapremo tako, da združimo nasprotne si robove in vse skupaj oblikujemo v kroglico.
- Vsak buhtelj nato na spodnji strani pomočimo v malo olja in ga položimo v pekač, ki smo ga predhodno premazali z oljem.
- Buhtlje zlagamo enega do drugega in ko je pekač poln, jih prekrijemo s kuhinjsko krpo in še enkrat pustimo, da vzhajajo 30 min.
- Medtem ogrejemo pečico na 175 °C. Pečemo jih približno 45 min oziroma toliko časa, da po vrhu postanejo zlatorjavo zapečeni.
- Ko so gotovi, jih prevrnemo na glavo in povlečemo narazen. Preden jih postrežemo jih posipamo s sladkorjem v prahu.
Sestavine za 4 osebe
Testo:
600 g moke
10 g suhega kvasa
300 ml mlačnega mleka
50 g sladkorja
65 g masla sobne temperature
2 jajci
1 ščepec soli
1 zavitek limonine lupinice
1 zavitek vanilin sladkorja
Ostalo:
nekaj olja za premaz pekača in buhtljev
marmelada za nadev
sladkor v prahu za posip