Valentinova strjenka
- Težavnost 2
- Hitri Recepti
Priprava
- V kozici skuhamo mešanico sladke smetane, sladkorja in vanilje, da se sladkor raztopi (ne zavremo).
- Ob mešanju nato dodamo želatino, ki smo jo predhodno pripravili po navodilih na embalaži.
- Kuhamo še toliko časa, da se želatina raztopi.
- S sladko smetano nato napolnimo kozarce, ki jih za 3 ure postavimo v hladilnik, da se masa strdi.
- Preden postrežemo, pripravimo še jagodni pire, in sicer tako, da zamrznjene jagode in sladkor segrejemo v kozici, nato pa s paličnim mešalnikom mešanico spasiramo.
- Strjenko lahko postrežemo s toplim ali hladnim jagodnim pirejem.
Sestavine za 4 osebe
Za strjenko:
500 ml sladke smetane
1 zavitek želatine v prahu
1 čajna žlička vanilje
50 g sladkorja
Za jagodni pire:
500 g zamrznjenih jagod
2 jušni žlici sladkorja