Veganska bučna juha s sladkim krompirjem
- Težavnost 2
- Hitri Recepti
Priprava
- V večji posodi na olju prepražimo nasekljano čebulo, da rahlo porumeni.
- Dodamo nasekljan česen, premešamo in počakamo, da zadiši.
- Nato dodamo olupljeno in na kocke narezano bučo ter sladki krompir.
- Vse skupaj solimo in popramo ter zalijemo z vodo.
- Juho zavremo, nato pa jo 20 minut kuhamo na zmernem ognju, da se buča in krompir skuhata do mehkega.
- Na koncu juho zmešamo s paličnim mešalnikom do gladkega. Po potrebi dodamo še nekaj vode.
- Postrežemo jo z rastlinskim jogurtom, bučnim oljem in jo posujemo z bučnimi semeni.
Sestavine za 4 osebe
Za juho:
1 buča maslenka
1 velik sladki krompir
1 čebula
4 stroki česna
4 žlice oljčnega olja
sol in poper po okusu
8 dl vode
Dodatki:
rastlinski jogurt
bučna semena
bučno olje