Veganska bučna juha s sladkim krompirjem

  • Težavnost 2
  • Hitri Recepti

Priprava

  1. V večji posodi na olju prepražimo nasekljano čebulo, da rahlo porumeni.
  2. Dodamo nasekljan česen, premešamo in počakamo, da zadiši.
  3. Nato dodamo olupljeno in na kocke narezano bučo ter sladki krompir.
  4. Vse skupaj solimo in popramo ter zalijemo z vodo.
  5. Juho zavremo, nato pa jo 20 minut kuhamo na zmernem ognju, da se buča in krompir skuhata do mehkega.
  6. Na koncu juho zmešamo s paličnim mešalnikom do gladkega. Po potrebi dodamo še nekaj vode.
  7. Postrežemo jo z rastlinskim jogurtom, bučnim oljem in jo posujemo z bučnimi semeni.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Za juho:

1 buča maslenka

1 velik sladki krompir

1 čebula

4 stroki česna

4 žlice oljčnega olja

sol in poper po okusu

8 dl vode

Dodatki:

rastlinski jogurt

bučna semena

bučno olje

Priporočamo tudi