Bržolni steak s kostjo

Recept bržolni steak s kostjo

Priprava

Na steaku rahlo narežemo maščobo in jo nasolimo, tako se bo lepše stopila. Žar ogrejemo na 18 stopinj in steak postavimo na indirektno stran. Tam ga pečemo do notranje središčne temperature mesa 45–48 stopinj. Ko dosežemo to temperaturo, ga prestavimo na direkten ogenj, kjer ga zapečemo 1–2 minuti na stran. Ko ga zapečemo z obeh strani, ga odložimo na desko, kjer mora počivati vsaj pet minut. Po petih minutah ga lahko razrežemo. Razrezane rezine posujemo z grobo soljo in po želji dodamo sveže mleti poper.

Recept: Bržolni steak s kostjo | Jamiii Kulinarični Recepti

Bržolni steak s kostjo na vaši mizi že v pičle pol ure. Preverite sestavine in enostavne napotke za pripravo okusnega obroka za 3 osebe.

Type: Kosilo,Mesne jedi

Keywords: recepti za mesne jedi

Recipe Yield: 3 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT30M

Recipe Video Name: Bržolni steak s kostjo

Recipe Video Description: Bržolni steak s kostjo na vaši mizi že v pičle pol ure. Preverite sestavine in enostavne napotke za pripravo okusnega obroka za 3 osebe.

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/LVb_yWQbJA8/mqdefault.jpg

Recipe Ingredients:

    • steak (1 kg)
    • 2 ščepca grobe soli

Editor's Rating:
4.65

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 3 osebe

  • steak (1 kg)
  • 2 ščepca grobe soli

Priporočamo tudi