Bržolni steak s paradižnikovo omako
- Težavnost 3
- Jamiii žar , Mesne jedi
Priprava
Steak položimo na ogret žar, na indirektno stran in tam pečemo do središčne temperature mesa 45–48 stopinj. Medtem pripravimo paradižnikovo omako. Trem celim paradižnikom odrežemo vrhe, jih izdolbemo in od znotraj vsakega začinimo s ščepcem soli, ščepcem sladkorja ter dvema žličkama sojine omake. Paradižnike pečemo na indirektnem ognju približno 15 minut. Ko se zmehčajo, jih prestavimo v mešalnik in zmešamo v omako. Ko meso doseže ciljno temperaturo, ga prestavimo na direkten ogenj in zapečemo približno 1–2 minuti na stran. Nato ga odložimo na desko, kjer mora počivati pet minut. Nato ga lahko razrežemo in solimo ter popramo. Postrežemo s paradižnikovo omako.
Sestavine za 2 osebi
- bržolni steak (500 g)
- 3 paradižniki
- 3 ščepci sladkorja
- 3 žličke sojine omake
- sol