Goveji file z zeliščnim maslom

  • Težavnost 3
  • Jamiii žar
Recept Goveji file z zeliščnim maslom

Priprava

Maslu, ogretem na sobno temperaturo, dodamo česen, peteršilj, čili in nastrgano limonino lupino. Premešamo, zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik, da se malo strdi. Posoljene fileje postavimo na direkten ogenj pri 220 stopinjah Celzija in pečemo približno 3 minute na stran oz. do središčne temperature 52 stopinj Celzija. Po peki naj fileji počivajo na deski približno 5 minut, medtem pa jim dodamo košček zeliščnega masla, da se meso lepo začini.

Goveji file z zeliščnim maslom - Enostavni recepti za okusne jedi

Goveji file z zeliščnim maslom lahko pripravite že v pičlih 20-ih minutah. Kako in kaj vse potrebujete? Preverite enostaven in hiter recept.

Type: Mesne jedi

Keywords: recepti za mesne jedi, recept za goveji file

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT20M

Recipe Video Name: Goveji file z zeliščnim maslom - Enostavni recepti za okusne jedi

Recipe Video Description: Goveji file z zeliščnim maslom lahko pripravite že v pičlih 20-ih minutah. Kako in kaj vse potrebujete? Preverite enostaven in hiter recept.

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/I08PNLO2-mQ/mqdefault.jpg

Recipe Ingredients:

    • 4 fileje slovenske goveje pljučne (3–4 cm debele)
    • sol
    • 100 g masla
    • 2 stroka česna
    • peteršilj
    • cel čili
    • 1 neškropljeno limono

Editor's Rating:
4.15

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4 fileje slovenske goveje pljučne (3–4 cm debele)
  • sol
  • 100 g masla
  • 2 stroka česna
  • peteršilj
  • cel čili
  • 1 neškropljeno limono

Priporočamo tudi