Jesenska Pigi pečenka

  • Težavnost 3
  • Jamiii žar
Recept jesenska Pigi pečenka

Priprava

V zgornji del svinjskega hrbta s nožem zarežemo žepke, v katere damo rezine jabolk. Pečenko posujemo z mešanico suhih začimb in zavežemo s kuhinjsko vrvico, da bo obdržala obliko. Postavimo jo na indirekten ogenj in pečemo pri 200 stopinjah Celzija do središčne temperature mesa 60 stopinj Celzija oz. približno 45 minut. Ko je meso pečeno, ga na deski pustimo počivati vsaj 10 minut.

Jesenska Pigi pečenka - Enostavni recepti za okusne jedi

Recept za pripravo okusne jesenske Pigi pečenke je enostaven in ne zahteva veliko izkušenj. Čas priprave je 35 minut, zahtevnost pa srednja.

Type: Mesne jedi

Keywords: recepti za mesne jedi,recept za jesensko Pigi pečenko

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT35M

Recipe Video Name: Jesenska Pigi pečenka - Enostavni recepti za okusne jedi

Recipe Video Description: Recept za pripravo okusne jesenske Pigi pečenke je enostaven in ne zahteva veliko izkušenj. Čas priprave je 35 minut, zahtevnost pa srednja.

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/nZ4aVAzh7RI/mqdefault.jpg

Recipe Ingredients:

    • 1 kg svinjskega hrbta brez kosti v kosu
    • 1 zeleno jabolko
    • 1 rdeče jabolko
    • 4 ščepce soli
    • orehe za dekoracijo
    • mešanico suhih začimb (rjavi sladkor, sol, čebulo v prahu, mleto papriko, poper, timijan)

Editor's Rating:
4.75

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 kg svinjskega hrbta brez kosti v kosu
  • 1 zeleno jabolko
  • 1 rdeče jabolko
  • 4 ščepce soli
  • orehe za dekoracijo
  • mešanico suhih začimb (rjavi sladkor, sol, čebulo v prahu, mleto papriko, poper, timijan)

Priporočamo tudi