Sladko-pikantne perutničke
- Težavnost 2
- Jamiii žar , Mesne jedi
Priprava
1. Perutničke dobro osušimo.
2. V manjšem pekaču zmešamo vse ostale sestavine in vanje namočimo perutničke. Pokrijemo z živilsko folijo in postavimo v hladilnik za vsaj pol ure. Priporočamo še dlje.
3. Marinirane perutničke predenemo na pekač, obložen s peki papirjem, pokapljamo z oljem in pečemo toliko časa, da postanejo zlatorjave. Odlične so tako iz pečice kot pripravljene na žaru.
Sestavine za 4 osebe
- 500 g piščančjih perutničk
- 1 feferon ali čili, na drobno nasekljan
- sok 1 limone
- sok 1 pomaranče
- lupinica 1 pomaranče
- 70 ml sojine omake
- 2 žlici medu
- 1 žlička soli
- 1 žlica naribanega ingverja
- pest bazilike, nasekljane
- 2 šalotki, nasekljani