Svinjski kotlet s chimichurri omako

  • Težavnost 3
  • Jamiii žar

Priprava

Kotlete popečemo na obeh straneh, približno tri minute na stran, nato pa s termometrom preverimo središčno temperaturo mesa. Če še nismo dosegli središčne temperature 60 stopinj, kotlete prestavimo na indirektno peko in tam dokončamo do središčne temperature 60 stopinj. Medtem pa lahko pripravimo chimichurri omako. V sekljalnik damo peteršilj, čebulo, česen, sladkor, kis, limonin sok in olivo olje ter zmešamo. Na pečene kotlete dodamo malo chimichurri omake in postrežemo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 2 osebi

  • 2 kotleta, debela 2–3 cm
  • sol
  • 1 pest peteršilja
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 žlico jabolčnega kisa
  • 1 limona
  • 6–8 žlic olivnega olja
  • Priporočamo tudi