Avokadovi čolnički
- Težavnost 1
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Avokado prerežemo na pol in ga izdolbemo ter zmečkamo z vilicami ali s pomočjo sekljalnika.
2. Piščančje prsi popečemo na malce oljčnega olja, prav tako kozice.
3. V manjši posodici pripravimo polivko: zmešamo arašidovo maslo, sok limet, česen, poper, sol, nasekljano baziliko in peteršilj ter koromač.
4. Pripravimo dva krožnika: na enem zmešamo piščanca s polovico preostalih sestavin in ga prelijemo s polovico polivke. Na drugem krožniku pa zmešamo rakce in ostale sestavine.
5. Oba nadeva razporedimo v izdolbene avokadove lupine.
Sestavine za 4 osebe
- 2 avokada
- 1/2 piščančjih prsi, narezanih na kocke
- 150 g očiščenih kozic
- 2 limeti
- 2 stroka česna, drobno nasekljan
- 2–3 žlice arašidovega masla
- košček nasekljanega koromača
- šopek peteršilja in bazilike
- sol in poper
- oljčno olje