Bela fižolovka
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Gomoljno zeleno narežemo na koščke, česen olupimo in vse skupaj položimo v pekač, obložen s peki papirjem, ter postavimo v pečico, predhodno ogreto na 200 stopinj, za približno 20 minut.
2. Medtem nasekljamo šalotko in jo prepražimo na olju ter maslu.
3. Pečeno zeleno in česen stresemo v lonec s prepraženo šalotko, dodamo fižol, zalijemo z vročo jušno osnovo ter vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom.
4. Postrežemo s peteršiljem in krutoni, lahko pa dodamo tudi malce kisle smetane.
Sestavine za 4 osebe
- 1 pločevinka belega fižola
- 250 g gomoljne zelene
- 5 strokov česna
- 2 šalotki
- 500 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička masla
- poper
- šopek peteršilja
- krutoni