Bučkina lazanja
- Težavnost 3
- Jesenske jedi , Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
- Bučke po dolgem narežemo na približno pol centimetra debele rezine. Popečemo jih v ponvi ali pečici, da se znebimo odvečne tekočine.
- Orehe grobo zmeljemo, dodamo parmezan in baziliko ter še enkrat zmeljemo. Primešamo še rikoto in celo jajce. Solimo in popramo po okusu.
- Na pekač nažemo dve žlici paradižnikove mezge, obložimo z rezinami bučk in premažemo z delom rikotine mešanice. Prekrijemo z rezinami bučk, jih premažemo s paradižnikom, obložimo z rikotino mešanico … Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse sestavine. Lazanjo po vrhu še dodatno posujemo s parmezanom.
- Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 200 °C, približno pol ure. Pred postrežbo ohladite, da se bo lazanja stabilizirala in jo boste lažje rezali.
Recept: Bučkina lazanja | Jamiii Kulinarični Recepti
Bučkina lazanja na vaši mizi že v 40-ih minutah. Preverite potrebne sestavine za okusno jed za 4 osebe. Napotki so res enostavni.
Type: Zelenjavne jedi
Keywords: recepti za zelenjavne jedi,recept lazanja,zelenjavna lazanja
Recipe Yield: 4 osebe
Preparation Time: PT
Cooking Time: PT
Total Time: PT40M
Recipe Video Name: Recept: Bučkina lazanja
Recipe Video Description: Bučkina lazanja na vaši mizi že v 40-ih minutah. Preverite potrebne sestavine za okusno jed za 4 osebe. Napotki so res enostavni.
Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/EN7Qhs0mpFA/mqdefault.jpg
Recipe Ingredients:
- 4–5 bučk
- 2 rikoti
- 200 g naribanega parmezana (še malo za posip)
- pest orehov
- bazilika
- 1 jajce
- 2 dl paradižnikove mezge
- sol, poper
Editor's Rating:
4.65
4.65