Bučkina lazanja

recept Bučkina lazanja

Priprava

  1. Bučke po dolgem narežemo na približno pol centimetra debele rezine. Popečemo jih v ponvi ali pečici, da se znebimo odvečne tekočine.
  2. Orehe grobo zmeljemo, dodamo parmezan in baziliko ter še enkrat zmeljemo. Primešamo še rikoto in celo jajce. Solimo in popramo po okusu.
  3. Na pekač nažemo dve žlici paradižnikove mezge, obložimo z rezinami bučk in premažemo z delom rikotine mešanice. Prekrijemo z rezinami bučk, jih premažemo s paradižnikom, obložimo z rikotino mešanico … Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse sestavine. Lazanjo po vrhu še dodatno posujemo s parmezanom.
  4. Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 200 °C, približno pol ure. Pred postrežbo ohladite, da se bo lazanja stabilizirala in jo boste lažje rezali.
Recept: Bučkina lazanja | Jamiii Kulinarični Recepti

Bučkina lazanja na vaši mizi že v 40-ih minutah. Preverite potrebne sestavine za okusno jed za 4 osebe. Napotki so res enostavni.

Type: Zelenjavne jedi

Keywords: recepti za zelenjavne jedi,recept lazanja,zelenjavna lazanja

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT40M

Recipe Video Name: Recept: Bučkina lazanja

Recipe Video Description: Bučkina lazanja na vaši mizi že v 40-ih minutah. Preverite potrebne sestavine za okusno jed za 4 osebe. Napotki so res enostavni.

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/EN7Qhs0mpFA/mqdefault.jpg

Recipe Ingredients:

    • 4–5 bučk
    • 2 rikoti
    • 200 g naribanega parmezana (še malo za posip)
    • pest orehov
    • bazilika
    • 1 jajce
    • 2 dl paradižnikove mezge
    • sol, poper

Editor's Rating:
4.65

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4–5 bučk
  • 2 rikoti
  • 200 g naribanega parmezana (nekaj za posip)
  • pest orehov
  • bazilika
  • 1 jajce
  • 2 dl paradižnikove mezge oziroma pasiranega paradižnika
  • sol, poper

Priporočamo tudi