Bučna zloženka
- Težavnost 2
- Jesenske jedi , Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
- Buče narežemo na lepe rezine, jih postavimo v pekač, obložen s papirjem za peko, pokapljamo z oljčnim oljem in postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za slabih 15 minut.
- Pripravimo zloženke v manjših ognjevarnih posodicah, tako da vanje najprej zložimo bučo, solimo in popramo, posujemo z drobtinami in parmezanom, dodamo mocarelo, prekrijemo s pršutom in ponovimo postopek. Zaključimo s parmezanom in mocarelo, na vrh pa lahko dodamo vejico rožmarina.
- Postavimo v pečico in pečemo toliko časa, da se sir lepo raztopi.
Sestavine za 4 osebe
- 1 manjša buča
- 2 večji krogli mocarele
- 200 g parmezana
- 15 dag pečenega pršuta
- 4 žlice drobtin
- sol in poper