Bučni kruhki
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii , Prigrizki , Priloge
Priprava
- Naredimo kvasec: v posodici kvasu dodamo sladkor in nekaj žlic toplega mleka. Počakamo 10 minut.
- V večjo posodo damo bučni pire, olje, sol in premešamo. Dodamo še kvasec in mleko ter postopoma dodajamo moko, da zamesimo gladko testo.
- Testo naj vzhaja toliko časa, da se podvoji, nato iz njega oblikujemo 8 kroglic približno enake velikosti.
- Vsako kroglico prevežemo s 4 kuhinjskimi vrvicami, a nikar preveč tesno, saj bo kruh še vzhajal in tako “pojedel” vrvico (težko jo boste dstranili, ko bo kruh pečen).
- Kruhke vzhajamo še 20 minut, nato pa jih damo v pečico, ogreto na 200 °C. (Če pečemo v dveh pekačih, uporabimo ventilacijo na 180 °C).
Sestavine za 4 osebe
- 450 g moke
- 200 g pireja muškatne ali hokaido buče
- 1 žlica bučnega olja
- 20 g kvasa
- 1 žlica sladkorja
- 170 ml mleka
- sol po okusu