Bučni kruhki

recept Bučni kruhki

Priprava

  1. Naredimo kvasec: v posodici kvasu dodamo sladkor in nekaj žlic toplega mleka. Počakamo 10 minut.
  2. V večjo posodo damo bučni pire, olje, sol in premešamo. Dodamo še kvasec in mleko ter postopoma dodajamo moko, da zamesimo gladko testo.
  3. Testo naj vzhaja toliko časa, da se podvoji, nato iz njega oblikujemo 8 kroglic približno enake velikosti.
  4. Vsako kroglico prevežemo s 4 kuhinjskimi vrvicami, a nikar preveč tesno, saj bo kruh še vzhajal in tako “pojedel” vrvico (težko jo boste dstranili, ko bo kruh pečen).
  5. Kruhke vzhajamo še 20 minut, nato pa jih damo v pečico, ogreto na 200 °C. (Če pečemo v dveh pekačih, uporabimo ventilacijo na 180 °C).
Bučni kruhki - Enostavni Jamiii recepti za okusne jedi

Bučni kruhki na vaši mizi že v 90-ih minutah. Preverite Jamiii recept, potrebne sestavine in preberite enostavne napotke. 📺 Video recept

Type: Kosilo

Keywords: recept za bučne kruhke,recept za kosilo

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT1H30M

Recipe Video Name: Bučni kruhki - Enostavni Jamiii recepti za okusne jedi

Recipe Video Description: Bučni kruhki na vaši mizi že v 90-ih minutah. Preverite Jamiii recept, potrebne sestavine in preberite enostavne napotke. 📺 Video recept

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/IPr_6HKpS9U/mqdefault.jpg

Recipe Ingredients:

    • 450 g moke
    • 200 g pireja muškatne ali hokaido buče
    • 1 žlica bučnega olja
    • 20 g kvasa
    • 1 žlica sladkorja
    • 170 ml mleka
    • sol po okusu

Editor's Rating:
4.75

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 450 g moke
  • 200 g pireja muškatne ali hokaido buče
  • 1 žlica bučnega olja
  • 20 g kvasa
  • 1 žlica sladkorja
  • 170 ml mleka
  • sol po okusu

Priporočamo tudi