Grahovi narastki
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
Priprava
1. Pečico prižgemo na 210 stopinj z ventilacijo.
2. Vlečeno testo narežemo na 4 kvadrate, ki bodo prekrili 4 modelčke za
souffle. Te dobro namastimo in vanje položimo narezano
vlečeno testo, ki ga ob
robu skodelic ovijemo navznoter.
3. Na oljčnem olju prepražimo česen, da zadiši, dodamo na manjše koščke narezan
krompir in grah. Vse skupaj prelijemo z vodo,
posolimo in kuhamo, dokler se
zelenjava ne zmehča.
4.
Zelenjavo odcedimo in spasiramo s paličnim mešalnikom.
5. Primešamo mascarpone, parmezan, mortadelo, pistacije in muškatni orešček.
6. Jajci ločimo in rumenjaka primešamo nekoliko ohlajeni grahovi masi, beljaka
pa čvrsto stepemo in primešamo grahovi masi na
koncu.
7. Maso razporedimo v skodelice in postavimo v pečico za 15 minut.
Za ogled video recepta
kliknite GRAHOVI NARASTKI.
Sestavine za 4 osebe
- 200 g graha
- 2 stroka česna
- 1 srednje velik krompir
- 2 lista vlečenega testa
- 50 g sira mascarpone
- 50 g naribanega parmezana
- 100 g mortadele, narezane na majhne kocke
- 1 pest nasekljanih neslanih pistacij
- malce muškatnega oreščka