Hruška s čokoladnim namazom v listnatem testu
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
Priprava
1. Pečico prižgemo na 180 stopinj.
2. Hruški olupimo, očistimo in prerežemo na
pol, polovice pa še na rezine.
3. Iz listnatega testa izrežemo štiri kapljo,
ki so za prst večje od polovice kruške, in
listke.
4. Sredine kapljic malce potlačimo,
premažemo s čokoladnim namazom in obložimo s
krhlji hrušk.
5. Na vrh kapelj priložimo še listek, ki mu
s topo stranjo noža zarišemo žile, na dno pa
janeževe zvezde.
6. Hruške prestavimo na pekač, obložen s
peki papirjem, posujemo s cimetovim
sladkorjem in pečemo 20 minut.
Namesto čokoladnega namaza lahko uporabimo zmete orehe in skuto.
Hruške bodo še
bolj okusne, če jih bomo malce pokuhali v vinu.
Za ogled videorecepta kliknite: HRUŠKA S ČOKOLADNIM
NAMAZOM V LISTNATEM TESTU.
Sestavine za 4 osebe
- 2 hruški
- listnato testo
- 4 žličke čokoladnega namaza
- cimetov sladkor za posip
- 4 zvezdnati janeži