Izvrstna mesna lazanja
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii , Mesne jedi
Priprava
Na maslu prepražimo slanino, dodamo sesekljano čebulo in korenček. Nato dodamo mleto meso, začinjeno s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Ko je meso enakomerno zapečeno, dodamo pretlačen paradižnik, paradižnikovo mezgo in zajemalko vode. Ko omaka zavre, znižamo temperaturo in dušimo še eno uro. Medtem za bešamel stopimo maslo, dodamo moko, počakamo, da porumeni in počasi prilivamo mleko. Med mešanjem dodamo sol, poper in muškatni orešek.
Testenine za lazanjo kuhamo 2 min v osoljeni vodi ter jih nato ohladimo.
V namaščen pekač položimo plast testenin, nato plast nadeva in prelijemo z bešamelom. Ponavljamo do porabe vseh sestavin. Zadnjo plast bešamela posujemo s sirom.
Pečemo 30 do 40 min v pečici na 200 °C.
Preverite tudi recept za zrolano lazanjo.
Sestavine za 4 osebe
• 350 g testenin za lazanjo
• bešamel omaka
• 50 g masla in 50 g moke
• 0,5 l toplega mleka
• 1 ščepec soli in popra
• 1 ščepec mletega muškatnega oreščka
NADEV:
• 300 g mlete govedine
• 50 g slanine in 50 g masla
• 1 čebula in 1 korenček
• 300 g pretlačenega paradižnika
• 2 žlici paradižnikove mezge
• 3 žlice naribanega parmezana
• 1 ščepec soli in popra
• 1 ščepec mletega muškatnega oreščka