Ješprenjeva poletna solata
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Šparglje in korenček postavimo na peki papir ter pekač, pokapljamo z oljem, solimo in popramo ter pečemo na 200 stopinjah nekaj minut, dokler se zelenjava rahlo ne zmehča.
2. Kruh narežemo na kocke in ga pomešamo z oljčnim oljem ter sesekljanim peteršiljem. Vse skupaj hrustljavo zapečemo v pečici.
3. Na servirni krožnik stresemo ješprenj in nanj položimo pečene šparglje s korenjem, potresemo s svežim grahom, prelijemo s prelivom ter posujemo s popečenimi kruhovimi kockami.
Sestavine za 4 osebe
- 200 g skuhane in ohlajene ješprenjeve kaše
- snop špargljev, prerezanih na pol
- 4 korenčki, prerezani na pol
- 2 pesti kuhanega navadnega ali sladkega graha
- 2 kosa kruha, narezana na kocke
- šopki peteršilja
- oljčno olje
- sol in poper
Sestavine za preliv:
- 2 žlički dijonske gorčice
- sok limone
- oljčno olje
- zelišča, sol in poper