Kremna juha iz pečene cvetače
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
Priprava:
1.
Pečico prižgemo na 200 stopinj.
2.
V ognjevarno posodo na majhne koščke narežemo cvetačo, dodamo strte stroke
česna, lovorova lista, solimo, popramo in
poškropimo z oljem.
3.
Posodo postavimo v pečico in zelenjavo pečemo do mehkega (od 20 do 30 minut,
odvisno od velikosti koščkov cvetače). Če
želimo postopek pohitriti, lahko
prilijemo malce jušne osnove. Kakšen cvetačin cvet bo ob robovih porjavel, a
nič hudega, saj bo juha
tako še bolj okusna.
4.
Ko je zelenjava spečena, jo prelijemo z vročo jušno osnovo in smetano ter
spasiramo s paličnim mešalnikom.
Recept
lahko uporabimo tudi za zdrugo zelenjavo, npr. paradižniki, brokoli, čebula…
Za ogled video recepta
kliknite KREMNA JUHA IZ
PEČENE CVETAČE.
Sestavine za 4 osebe
- 1 cvetača
- 4 stroki česna
- olje
- 500 ml jušne osnove
- 1 do 2 dl sladke smetane
- sol in poper po okusu
- 2 lovorova lista