Krompirjeva pita z mlado špinačo
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii , Zelenjavne jedi
Priprava
1. Krompir in čebulo naribamo, posolimo in popopramo ter odtisnemo odvečno vodo.
2. V posodi zmešamo skuto, kislo smetano, sol, poper, muškatni orešček in jajca.
3. V ponvi na malce olja in česna hitro prepražimo špinačo, da oveni.
4. Oblikujemo pito: krompir s čebulo čvrsto razporedimo po dnu pekača. Prelijemo s skutnim nadevom, razporedimo še špinačo in pinjole ter postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo približno 30 minut.
Sestavine za 4 osebe
- 4 večji krompirji
- 2 čebuli
- sol in poper
Nadev:
- 250 g mlade špinače
- 250 g skute
- 250 g kisle smetane
- sol, poper in muškatni orešček
- pest pinjol
- 3 jajca
- 2 stroka česna