Krompirjevi čolnički
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Krompir kuhamo v osoljeni vodi približno 25 minut ali pa ga prebodenega z vilicami pečemo v pečici eno uro. Če je krompir manjši bo verjetno trajalo tudi manj časa.
2. Med tem na oljčnem olju prepražimo česen in narezane šampinjone.
3. Krompir prerežemo na pol in izdolbemo. Pečico prižgemo na 200 stopinj.
4. Izdolbeno krompirjevo sredico zmečkamo z vilicami in zmešamo s sirom maskarpone, prepraženimi šampinjoni, zelišči, soljo in poprom ter nadevamo nazaj v izdolbene krompirjeve polovice.
5. Krompirjeve čolničke postavimo v pečico za 20 minut.
6. Postrežemo pokapljane s tržaško omako.
Za ogled video recepta kliknite KROMPIRJEVI ČOLNIČKI.
Sestavine za 4 osebe
- 4 krompirji
- 2 stroka česna
- 150 g šampinjonov
- 2 žlici sira maskarpone
- šopek drobnjaka ali peteršilja
- žlica oljčnega olja
- 8 žlic tržaške omake
- sol in poper