Lončki čokočino
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Temno čokolado stopimo nad vodno paro.
2. Namažemo jo po notranji strani peharčkov za mafine in postavimo v hladilnik za 25 minut. Malce stopljene čokolade prihranimo, da bomo z njo še enkrat premazali robove nastajajočih čokoladnih skodelic.
3. Med tem raztopimo belo čokolado in ji primešamo instant kavo ter jo malce ohladimo.
4. Maskarpone primešamo beli čokoladi.
5. Čokoladne lončke vzamemo iz hladilnika in po robovih nanesemo še eno plast čokolade. Ponovno postavimo na hladno, da se popolnoma strdijo.
6. Med tem stepemo še smetano in jo nadevamo v dresirno vrečko.
7. Čokoladnim lončkom odstranimo papir, jih napolnimo s kremo iz bele čokolade, kave in sira maskarpone.
8. Nanje nabrizgamo še smetano in okrasimo z mrvicami, kakavom …
Sestavine za 4 osebe
- 200 g temne čokolade
- 150 g bele čokolade
- 100 g sira maskarpone
- 150 g smetane za stepanje
- 12 g instant kave
- mrvice, krokant ali kakav za dekor