Mafini iz koruznega zdroba
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. V ponvi prepražimo na majhne kocke narezano slanino in por.
2. Pripravimo suhe sestavine: v posodi zmešamo koruzni zdrob, moko in kvas.
3. Pripravimo mokre sestavine: grški jogurt dobro zmešamo z jajci in oljem, solimo ter popramo.
4. Mokrim sestavinam nato po želji dodamo tudi sveža zelišča ali začimbe, sicer pa primešamo še nariban parmezan in popraženo slanino s porom.
5. Mokre sestavine dodamo suhim in dobro premešamo.
6. Maso razporedimo v šest večjih papirčkov za mafine ali več majhnih. Najprej damo v vsakega eno žlico mase, vanjo potisnemo brokolijev cvet, nato pa ga prekrijemo z drugo žlico mase.
7. Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 190 stopinj, približno 30 minut.
Sestavine za 4 osebe
- 150 g koruznega zdroba
- 100 g moke
- 7 g suhega kvasa
- 400 g grškega jogurta
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 jajci
- 100 g dimljene pancete
- 1 manjši por
- 6 brokolijevih cvetov (to je približno pol glave manjšega brokolija)
- 100 g parmezana
- sol in poper