Mesne kroglice s širokimi rezanci

recept za Mesne kroglice s širokimi rezanci

Priprava

1. Hamburško slanino nasekljamo s pomočjo kuhinjskega robota z nožem oblike S, čebulo nasekljamo in popražimo, česen ter peteršilj drobno nasekljamo. Žemljo natrgamo in namočimo v mleku.

2. Vse to dobro premešamo, da se sestavine povežejo v štruco, iz katere oblikujemo kroglice v velikosti žogice za golf.

3. Kroglice povaljamo v moki in popečemo v ponvi. Zalijemo z vinom in malce pokuhamo.

4. Paradižnikovo mezgo zlijemo v pekač, dodamo omako, ki je nastala med pečenjem kroglic, in pomešamo. Dodamo mesne kroglice.

5. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj C in pečemo približno 15 minut.

6. Kroglice posujemo s peteršiljem in postrežemo s testeninami.

Recept: Mesne kroglice s širokimi rezanci | Jamiii Recepti

Mesne kroglice s širokimi rezanci na vaši mizi že v 35-ih minutah. Preverite recept, potrebne sestavine in napotke, kako pripraviti jed za 4 osebe.

Type: Mesne jedi

Keywords: recept za mesne kroglice z rezanci,recept za rezance,recepti za mesne jedi

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT35M

Recipe Video Name: Recept: Mesne kroglice s širokimi rezanci | Jamiii Recepti

Recipe Video Description: Mesne kroglice s širokimi rezanci na vaši mizi že v 35-ih minutah. Preverite recept, potrebne sestavine in napotke, kako pripraviti jed za 4 osebe.

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/Gvv40-C9jhA/mqdefault.jpg

Recipe Ingredients:

    • 500 g mletega govejega vratu
    • 200 g hamburške slanine
    • 10 g zmletih suhih jurčkov
    • 1 manjša čebula
    • 2 stroka česna
    • šopek peteršilja
    • žlička majarona
    • sol in poper
    • pol žemlje
    • 1 dl mleka
    • 1 dl belega vina
    • 400 g paradižnikove mezge
    • moka

Editor's Rating:
4.65

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g mletega govejega vratu
  • 200 g hamburške slanine
  • 10 g zmletih suhih jurčkov
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • šopek peteršilja
  • žlička majarona
  • sol in poper
  • pol žemlje
  • 1 dl mleka
  • 1 dl belega vina
  • 400 g paradižnikove mezge
  • moka

Priporočamo tudi