Mesne kroglice s širokimi rezanci
Priprava
1. Hamburško slanino nasekljamo s pomočjo kuhinjskega robota z nožem oblike S, čebulo nasekljamo in popražimo, česen ter peteršilj drobno nasekljamo. Žemljo natrgamo in namočimo v mleku.
2. Vse to dobro premešamo, da se sestavine povežejo v štruco, iz katere oblikujemo kroglice v velikosti žogice za golf.
3. Kroglice povaljamo v moki in popečemo v ponvi. Zalijemo z vinom in malce pokuhamo.
4. Paradižnikovo mezgo zlijemo v pekač, dodamo omako, ki je nastala med pečenjem kroglic, in pomešamo. Dodamo mesne kroglice.
5. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj C in pečemo približno 15 minut.
6. Kroglice posujemo s peteršiljem in postrežemo s testeninami.
Sestavine za 4 osebe
- 500 g mletega govejega vratu
- 200 g hamburške slanine
- 10 g zmletih suhih jurčkov
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- šopek peteršilja
- žlička majarona
- sol in poper
- pol žemlje
- 1 dl mleka
- 1 dl belega vina
- 400 g paradižnikove mezge
- moka