Mini potičke s čokolado in figami
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
Sestavine za nadev:
200 g čokolade
250 g zmletih suhih fig
Priprava:
1. Najprej zamesimo testo: v skledo stresemo moko, sladkor, sol, rumenjaka in maslo. Naredimo kvasec iz malce mleka in sladkorja. Ko je nared, ga prilijemo sestavinam v
skledi in dodamo še mleko. Zamesimo mehko in gladko testo, ki naj vzhaja do dvojne količine.
2. Nasekljanim figam dodamo rum in jih zmeljemo. Čokolado stopimo in jo primešamo figam.
3. Vzhajano testo razvaljamo na pomokani površini in ga razrežemo na trake, široke 10 cm. Vsakega namažemo z nadevom in zvijemo v štruklje, debeline polovice globine modelčka za potico.
4. Pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj C, približno 20 minut.
Sestavine za 4 osebe
- 300 g moke
- ½ žličke soli
- 15 g kvasa
- 30 g sladkorja
- 1 žlica ruma
- 2 rumenjaka
- 40 g masla sobne temperature
- 2 dl toplega mleka (od tega malce za kvasec)