Nutellina pletenica
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Naredimo kvasec iz kvasa, malce toplega mleka in sladkorja.
2. Moko presejemo in naredimo jamico, v katero damo stepeno maslo s sladkorjem, rumenjakoma in rumom. Dodamo kvasec in mleko ter dobro pregnetemo v gladko zmes.
3. Pustimo vzhajati, da dvakratno naraste.
4. Vzhajano testo razvaljamo na pravokotnik, premažemo s čokoladnim namazom, posujemo z marcipanom in kandirano pomarančo ter zvijemo kot potico. Zvitek prerežemo podolgem (pri vrhu ga ne prerežemo do konca), trakova obrnemo tako, da se vidi čokoladni prerez, nato pa ju prepletemo enega čez drugega.
5. Pletenico pečemo približno 30 minut v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj.
Sestavine za 4 osebe
- 300 g moke
- 300 g moke
- 15 g kvasa
- 30 g sladkorja
- 1 žlica ruma
- 2 rumenjaka
- 40 g masla
- 2 dl toplega mleka (od tega malce za kvasec)
- 300 g Nutelle
- 50 g marcipana
- pest nasekljane kandirane pomaranče