Omaka iz zapečenih češnjevcev
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.
2. Paradižnike stresemo na pekač, jih prebodemo s konico noža, pokapljamo z oljčnim oljem, grobo soljo, sladkorjem in poprom. Dodamo še strte stroke česna in baziliko.
3. Postavimo v pečico za 20 minut, da se zmehčajo.
4. Med tem v ponvi prepražimo zelo na drobno nasekljano čebulo, zeleno in korenček.
5. Ko so paradižniki popečeni, jih dodamo prepraženi zelenjavi, dodamo še baziliko ali timijan, pomešamo, spasiramo s paličnim mešalnikom in še malce pokuhamo do želene gostote.
6. Napolnimo kozarčke in jih tesno zapremo.
Sestavine za 4 osebe
- 500 g češnjevih paradižnikov
- 5 strokov česna
- 1 manjša čebula
- 1 steblo zelene
- 1 korenček
- oljčno olje
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička grobe morske soli
- poper
- pest sveže bazilike