Piščančja nabodala
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. V posodo zlijemo sok ene limone in pol ter dodamo začimbno mešanico za piščanca.
2. Piščanca in stebla mlade čebule narežemo na trakove. Piščanca mariniramo v soku limone in začimb.
3. Piščančje in čebulne trakove prepletemo na lesene ražnjiče ter popečemo na žaru ali gril ponvi.
4. Postrežemo z omako tzatziki, ki smo jo pripravili tako, da smo zmešali grški jogurt, naribano kumaro, malce kopra, česna, sok polovice limone, sol in poper.
Sestavine za 4 osebe
- 2 fileja piščančjih prsi
- 2–3 žlice začimbne mešanice za piščanca
- 2 limoni
- 2–3 mlade čebule
- 1 kumara
- 1 grški jogurt (mali)
- koper
- česen
- sol, poper
- oljčno olje