Piščančji curry po navdihu Mete Hrovat
- Težavnost 3
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. V posodo damo piščanca, jogurt, žličko soli, žličko česna v prahu, žličko ingverja v prahu, žličko kurkume in žličko garam masale. Dobro pomešamo in mariniramo vsaj pol ure, še bolje pa je, če pustimo kar čez noč.
2. Ponev segrejemo in vanjo kanemo olje. Dodamo kumino, gorčična semena, čili, lovorov list, cimet in koriandrova semena. Popražimo, da zadiši.
3. Ogenj zmanjšamo. Nato v ponev stresemo še čebulo in popražimo. Ko postane prozorna, dodamo nariban česen, ingver, zeleno papriko, žličko kurkume in žličko garam masale. Še malce popražimo in vmes solimo. Nato sestavine stresemo v sekljalnik in zmeljemo v pasto.
4. V isti ponvi popražimo piščančje kose mesa. Dodamo prej pripravljeno pasto in premešamo. Dodamo še paradižnik in ponovno premešamo. Vse skupaj zalijemo s kokosovim mlekom in pri počasnem vretju kuhamo še nekaj minut.
5. Jed postrežemo z rižem.
Sestavine za 4 osebe
- 1 piščančje prsi
- 1 pločevinka kokosovega mleka
- 100 ml konzerviranega paradižnika
- 1 lonček navadnega jogurta
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička ingverja v prahu
- 1 žlička garam masale
- 1 žlička semen kumine
- 1 žlička gorčičnih semen
- 1 čili
- lovorov list
- 1/3 cimetove palčke
- 1 žlička koriandrovih semen,
- 2 rdeči čebuli
- 3 stroki česna
- 2 cm ingverjeve korenine
- 1/2 zelene paprike,
- 2 žlički kurkume
- 1 žlička nevtralnega olja.