Poletni sendviči s piščancem
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Meso narežemo na 4 zrezke, jih posolimo in popopramo.
2. Pripravimo marinado: zmešamo limonin sok, med, sojino omako, česen in limoncello.
3. Marinado vtremo v meso, ga prekrijemo s folijo in počakamo pol ure.
4. Meso popečemo na žaru. Če so kosi debelejši, jih pečemo okrog 10 minut, tanjši pa bodo nared že v nekaj minutah.
5. Štručke ali žemlje prerežemo in nadevamo s piščancem. Po želji lahko dodamo zelenjavo, kalčke in majonezo.
Sestavine za 4 osebe
- 4 manjše štručke ali žemlje
- 2 piščančje prsi
- sok 2 limon
- 1 žlica medu
- 2 žlici sojine omake
- 2 stroka česna, drobno nasekljana
- 3 žlice likerja limoncello
- sol in poper