Pomladni vrtiček
- Težavnost 1
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
Priprava
1. Češnjeve paradižnike prebodemo s konico noža, pokapljamo z oljčnim oljem in
popečemo v ponvi ali v pečici.
2. Pripravimo pesto: pinjole, baziliko, česen, parmesan, sok polovice limone in
oljčno olje zmeljemo s pomočjo paličnega sekljalnika
z rezilom S.
3. Rukolo, motovilec, grah in paradižnik razporedimo po večjem krožniku ali
premešamo v skledi, po vrhu natrgamo mocarelo,
potresemo pesto in pokapljamo z
balzamičnim kisom.
Za ogled video recepta
kliknite POMLADNI VRTIČEK.
Sestavine za 4 osebe
- 100 g rukole
- 100 g motovilca
- 300 g češnjevega paradižnika
- 100 g svežega graha
- 200 g mocarele
- 100 g pinjol
- 1 strok česna
- pest naribanega parmezana ali pekorina
- 0,5 do 1 dl oljčnega olja
- sol in poper po okusu
- pol limone
- balzamični kis