Pomladni vrtiček

Priprava

Priprava

1. Češnjeve paradižnike prebodemo s konico noža, pokapljamo z oljčnim oljem in
popečemo v ponvi ali v pečici.

2. Pripravimo pesto: pinjole, baziliko, česen, parmesan, sok polovice limone in
oljčno olje zmeljemo s pomočjo paličnega sekljalnika

z rezilom S.

3. Rukolo, motovilec, grah in paradižnik razporedimo po večjem krožniku ali
premešamo v skledi, po vrhu natrgamo mocarelo,

potresemo pesto in pokapljamo z
balzamičnim kisom.


Za ogled video recepta
kliknite
 POMLADNI VRTIČEK.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 100 g rukole
  • 100 g motovilca
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 100 g svežega graha
  • 200 g mocarele
  • 100 g pinjol
  • 1 strok česna
  • pest naribanega parmezana ali pekorina
  • 0,5 do 1 dl oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • pol limone
  • balzamični kis

Priporočamo tudi