Prekajena svinjska rebra iz pečice
Priprava
1. Rebra najprej 30 minut kuhamo v vodi.
2. Nato zmešamo med in paradižnikov koncentrat, s katerim bomo premazali rebrca.
3. V ognjevarno posodo narežemo čebulo, česen, paradižnik in rdečo papriko.
4. Skuhana rebra razrežemo in premažemo z medom ter paradižnikovo mezgo in jih postavimo na zelenjavo. Pečemo v okreti pečici na 200 stopinj C od 20 do 30 minut, po potrebi prekrijemo z alu folijo.
5. Zelenjavo, ki se je pekla pod rebri, zmešano. Rebra postavimo na narezano zelje in prelijemo z zmešamo zelenjavo.
Sestavine za 4 osebe
- 1 kg prekajenih svinjskih reber
- 1 dl vina
- 2 paradižnika
- 2 papriki
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- pol glave rdečega zelja
- 2 žlici medu
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- čili
- mešanica suhih zelišč (timijan, bazilika, origano)