Pujski Pigi
- Težavnost 2
- Kulinarične ideje Jamiii
Priprava
1. Klobaso popecite in narežite.
2. Pečico prižgite na 210 stopinj.
3. Testo za pizzo razdelite na enake dele ali izrežite kroge, malce pa ga pustite ob strani, da iz njega oblikujete prašičje noske, repe in uhlje.
4. Na testo nadevajte malce zelja in kos popečene klobase, nato pa testo stisnite skupaj in obrnite, da bo vrhnji del lepo gladek. Dobili boste kroglo, ki jo po potrebi za lepši izgled še dodatno oblikujete.
5. Premažite jo z razžvrkljanim jajcem, dodajte rilček, v katerega zapičite 2 zobotrebca, ušesi, rep in 2 zrna popra za oči. Ponovite postopek s preostalim testom in sestavinami.
6. Pecite do zlatorjave barve približno 15 minut.
7. Odstranite zobotrebce in postrezite z gorčico.
Pujski bodo najlepše okrogli, če jih boste pripravili z domačim testom za pico, namesto zelja pa lahko uporabite tudi sir.
Za ogled video recepta kliknite PUJSKI PIGI.
Sestavine za 4 osebe
- zavitek testa za pico ali 300 g domačega
- 2 para klobase Pigi
- pest kislega zelja
- 1 razžvrkljano jajce za premaz
- poper v zrnju